***       Водещите вечерни новини       на 8 февруари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 8 февруари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Незаконно строителство в Турция превърнало градовете в „гробища“, опозицията скочи на Ердоган


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 8 февруари   

 

„ Днес българската прокуратура повдигна обвиняване, че български министър е следвал наложителните инструкции на Европейската комисия. 

Обвинението е по сигнал на ГЕРБ, които вместо да пазят българските ползи, пазят тези на Путин и слагат под риск българския иск против Газпром “. 

Това написа в профила си във " Facebook " съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков във връзка повдигнатото обвиняване против Александър Николов - някогашен министър на енергетиката в кабинета му.

***

ВИДЕО

Децата са съвсем невредими, откакто домът им е рухнал, само че майката е с по-тежки пострадвания, само че без заплаха за живота се вижда от клипа.

***

В журналистическия материал се споделя по какъв начин жителка на южния град Искендерун е подкарала булдозер към разрушено жилище. " Хора от избавителните служби обаче ме стопираха и това се оказа съдбовно за двете ми сестри ".

„ Лидерът на най-голямата опозиционна партия Народнорепубликанската (НРП) Кемал Кълъчдароглу съобщи, че управляващите по места са работили постепенно и несъответстващо, като по този метод са позволили трусът да убие доста хора “.

***

Още през 2019 година специалисти предизвестяват, че легализиране на противозаконни здания, единствено тъй като притежателите са си платили, е рисково и ще е пагубно при земетресение. 

„ Това ще значи превръщането на нашите градове, изключително Истанбул, в гробища и ще докара до излизане на ковчези от домовете ни. Дали е напълно без позволение, или е с повече издигнати етажи от първичния проект, амнистираха всички здания. Това е доста рисково ", разяснява Джемал Гьокче, ръководител на Камарата на строителните инженери през 2019 година

Архитектите и урбанистите в страната от дълго време предизвестяват, че строителните правила, свързани със сеизмичната интензивност, не се ползват задоволително и са подкопани от противоречива прошка за нелегално строителство - въведена от личното държавно управление на Ердоган - която донесе на Турция към 3 милиарда $ доходи.

***

***

***

***

„ Проблемът е, че преди години Русия наложи в Организация на обединените нации да има единствено един граничен пункт, откъдето би трябвало да мине филантропична помощ. Също по този начин Русия и режимът би трябвало да се съгласят тази помощ да минава. 

Те дават обещание да раздават помощта на хората в следените от опозицията градове, обаче не го вършат. Така остава единствено идващата от Турция помощ. А сега Турция не може да оказва помощ на Сирия, тъй като самата тя има потребност от помощ “, уточни журналистът.

„ Асад споделя, че е подготвен да разпредели помощта, която ще получи, само че той го е казвал и преди, само че не го е изпълнявал. 

Западът не има вяра на Асад, тъй като той не извършва обещанията си. Единственият вид е да се намерят коридори, по които да се изпраща филантропична помощ, само че следователно би трябвало да се приказва с Русия, тъй като това би нарушило откритите правила. 

Трябва да се приказва, тъй като от това зависи животът на стотици хиляди души “, сподели още Халаф.

***

Сирия е изпратила през днешния ден до Европейски Съюз молба за подпомагане на силите за гражданска отбрана поради земетресенията от началото на седмицата. Това заяви еврокомисарят по ръководството на рецесии Янез Ленарчич, предава Българска телеграфна агенция. 

***

„ Сирия стартира да получава помощ от света ", съобщи Скайнюз.

„ Европейският съюз разгласи, че ще отдели 5,3 милиарда евро за помощ на Сирия. От Брюксел обаче настояха помощите да бъдат доставяни и в северната провинция Идлиб. Тя е под контрола на въоръжената съпротива на Дамаск ", добави организацията.

***

„ Победата ще промени света и това ще бъде смяна, от която светът от дълго време се нуждае “, сподели Зеленски, който е на първото си посещаване във Англия откогато Русия нахлу в Украйна на 24 февруари предходната година.

„ Обединеното кралство върви паралелно с нас към най-важната победа в живота ни, това ще бъде победа над самата концепция за войната “, сподели Зеленски.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР